tag:blogger.com,1999:blog-221961850299532809.post5765719379798339673..comments2023-11-02T08:27:42.626-07:00Comments on Ola w Indiach: Kulinarnie!Miss Masalahttp://www.blogger.com/profile/17256206187354868580noreply@blogger.comBlogger9125tag:blogger.com,1999:blog-221961850299532809.post-46854036344711997022014-04-26T03:03:56.317-07:002014-04-26T03:03:56.317-07:00A właśnie, Indusi swoje gravy praktycznie zawsze b...A właśnie, Indusi swoje gravy praktycznie zawsze blendują, ja wtedy jeszcze nie miałam blendera i dlatego jest bardziej pływające, ale chodzi o smak! ;-)Miss Masalahttps://www.blogger.com/profile/17256206187354868580noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-221961850299532809.post-31809660775860281392013-08-02T05:02:09.496-07:002013-08-02T05:02:09.496-07:00Taka kuchnia to dla mnie raj. Nie dość, że tyle ta...Taka kuchnia to dla mnie raj. Nie dość, że tyle tam wegetariańskiego jedzenia, to jeszcze wszystko ostre, czyli tak jak lubię. Czekam na więcej przepisów. :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-221961850299532809.post-40354314644113274542013-07-31T06:12:45.187-07:002013-07-31T06:12:45.187-07:00Wpisy z polskich blogów podróżniczych. Najlepsze. ...Wpisy z polskich blogów podróżniczych. Najlepsze. Najciekawsze.<br />http://abroad.blog.pl/2013/07/31/jak-wyglada-prawdziwa-kuchnia-indyjska/Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-221961850299532809.post-65080700212584584132013-07-27T11:30:19.745-07:002013-07-27T11:30:19.745-07:00Przy okazji! Krewetki zazwyczaj są gotowe już po 3...Przy okazji! Krewetki zazwyczaj są gotowe już po 3-5 minutach, więc nawet lepiej je dodać na samym końcu. Ja dodaję wcześniej, żeby ich aromat przegryzł się z sosem. Ale można też na samym początku je podsmażyć, potem odstawić, a samo curry na tym samym oleju przyrządzić :-)Miss Masalahttps://www.blogger.com/profile/17256206187354868580noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-221961850299532809.post-35908932571833313442013-07-27T11:22:46.205-07:002013-07-27T11:22:46.205-07:00thecieniu, zapytałam właśnie męża, oczywiście masz...thecieniu, zapytałam właśnie męża, oczywiście masz rację, to halawa. to był mój pierwszy miesiąc w Indiach i jeszcze nie byłam tak obeznana w ich słodyczach ;-) Miss Masalahttps://www.blogger.com/profile/17256206187354868580noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-221961850299532809.post-66329726949559791312013-07-27T10:49:16.913-07:002013-07-27T10:49:16.913-07:00Ten słodki deser to pewnie halawa, uwielbiam taką ...Ten słodki deser to pewnie halawa, uwielbiam taką robić, szkoda tylko, że jest taka kaloryczna i zawiera tyle masła i cukru. Ale jest naprawdę przepyszna :) theCieniuhttps://www.blogger.com/profile/14934581020781464602noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-221961850299532809.post-39545293761247042142013-06-06T10:19:27.355-07:002013-06-06T10:19:27.355-07:00For that I follow is, whenever I make tea at home ...For that I follow is, whenever I make tea at home I don't add sugar :-)Haddockhttps://www.blogger.com/profile/11573906991666088642noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-221961850299532809.post-55354871213624669652013-06-05T23:22:47.138-07:002013-06-05T23:22:47.138-07:00This blog is my try to describe India with my eyes...This blog is my try to describe India with my eyes, on the same time I'm trying to be objective, so I am very happy, that you Haddock as an Indian are agreeing with my personal observations ;-) <br />I love tea and each and every moment I have a cup of this aromatic drink on my table :-) An indian chai is very tasty but unfortunately I cannot drink it in same quantities as a pure tea cause my sugar level could increase highly ;-) And without is not the same. Cheers! (with chai:)!)Miss Masalahttps://www.blogger.com/profile/17256206187354868580noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-221961850299532809.post-71738526689966568842013-06-05T18:09:04.649-07:002013-06-05T18:09:04.649-07:00Agree with you on the diverse food habits of the I...Agree with you on the diverse food habits of the Indians and the Europeans.<br />That special chai with Ginger and cardamom is heavenly, and that picture of the chai is inviting :-)Haddockhttps://www.blogger.com/profile/11573906991666088642noreply@blogger.com